OPREMA KOPALNICE IN NOTRANJI DIZAJN

 

Kopalnica ni samo prostor, ki nas pospremi k počitku, temveč tudi prostor, v katerem se dokončno prebudimo, zato je zelo pomembno, da ustvarimo prijazen in estetski ambient, ki nas pozdravi v novo jutro. Oprema kopalnice in njen notranji dizajn sta 2 pomembna elementa, ki vodita k dosegu tega cilja.


Intimen prostor, ki nas ne utesnjuje, ki nas napolni z energijo in spodbuja prijetne misli. Za kopalniški interier je pomembno, da je zasnovan z inovativnimi materiali, unikatnih oblik ter zanimivih detajlov in predvsem, da je vse skupaj oblikovano  v skladno celoto.

 

Najpomembneje je, da sprva kar najboljše zasnujemo načrt kopalnice, saj je pozicija instalacij ključnega pomena, da kasneje ne bo nepotrebnega spreminjanja.

 

Pozorni smo na vse elemente sanitarne opreme, da so čim bolje umeščeni v prostor. Pri poziciji wc školjke pazimo, da je čim manj vidna ob vstopu v prostor, pri zasnovi tuša stremimo, da je prostoren in brez nivojski, pri postavitvi kopalne kadi in umivalnikov pa nam je vodilo, da so estetski in hkrati funkcionalni.


Praviloma svetujemo podometne armature, saj so sodobnejše in zavzamejo manj prostora. Pod umivalniki priporočamo vgradnjo stenskih podometnih sifonov, ki ne motijo uporabnega prostora. Oprema kopalnice vrhunskih proizvajalcev, je oblikovno in tudi barvno vse bolj raznolika, pravo nasprotje tradicionalni beli barvi, tako da lahko izbiramo med široko paleto barv in materialov, ki se najbolje podajo celostni podobi prostora.


Ker je v kopalnici čistoča ključnega pomena, se velikokrat odločimo za velike ter gladke površine s čim manj fugami, prav zato so Magnum formati keramike in sodobni kompozitni materiali brez fug zelo primerni za oblikovanje sodobne kopalnice. Fugam pa se lahko izognemo tudi z izborom tapet, ki so  impregnirane na poseben način in so kot takšne  primerne za vlažne prostore.